Win 2 tickets voor de Nedertarwe Experience!

Op maandag 23 oktober. Inclusief rondleiding in de bakkerij in Onstwedde, met de bus naar Koopmans meel in Leeuwarden, koffie, gebak en lunch! Kans maken op 2 tickets? Klik op de button hieronder en vul jouw gegevens in! Wij verloten de tickets de week voorafgaand aan de experience, houd je agenda vrij!


Schrijf je in en maak kans!
Image
Image

Bijzonder Smaakvol

Wij gebruiken uitsluitend Nedertarwe voor het bakken van onze lekkernijen. Nedertarwe is graan van dichtbij, geteeld op Nederlandse bodem door gecertificeerde en vooruitstrevende boeren die zich houden aan strikte richtlijnen voor duurzame teelt. Onze bakkers bereiden hiermee een breed scala aan lekkernijen, van volkorenbrood tot hardbroden, en van zachte broodjes tot ontbijtkoek.


Ontdek alle producten

Bijzonder Eerlijk

Bij ons weet je precies waar je brood vandaan komt. Het graan dat we gebruiken, wordt door gecertificeerde Nederlandse boeren met veel aandacht en volgens strikte richtlijnen duurzaam geteeld. Het gaat rechtstreeks van boer Arnout naar de collecteur, via onze molenaar in Leeuwarden naar onze bakkers in Onstwedde. Zo kunnen we garanderen dat ons brood van hoge kwaliteit en duurzaam is.


Geniet van eerlijke lekkernijen
Image
Image

Bijzonder Duurzaam

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze gecertificeerde boeren dragen bij aan de biodiversiteit door akkerranden te voorzien van bloemenranden, de bodemkwaliteit te verbeteren en het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen te verminderen. Wij dragen bij aan een betere wereld door uitsluitend te bakken met Nedertarwe.


Naar de webshop

Duurzaam met alle schakels in de keten

Wij streven naar duurzaamheid in de graanketen, van zaaien tot oogsten, van malen tot bakken. Samen met alle schakels in de keten zetten wij ons in om producten te maken die zoveel mogelijk kracht en smaak uit de natuur bevatten. Nedertarwe is graan van dichtbij. Al ons graan komt van Nederlandse bodem en wordt door gecertificeerde boeren met veel aandacht, volgens strikte richtlijnen, duurzaam geteeld.

Image

De Boer

Kiest voor duurzame landbouw op Nederlandse akkers en krijgt een eerlijke prijs voor zijn duurzaam geteelde graan

Image

De Molenaar

Maakt in Leeuwarden met één van de modernste molens van Europa het verschil in kwaliteit en ondersteunt de bakker

Image

De Bakker

Weet met passie en vakmanschap de producten op topniveau te brengen en helpt jou een duurzame keuze te maken

Image

Jij!

Helpt de boer en bakker om nóg duurzamer te ondernemen door te kiezen voor producten van Nedertarwe

Veel gestelde vragen over Nedertarwe

John geeft  antwoord op veelgestelde vragen over Nedertarwe:

Wat maakt het bakken met Nederlandse tarwe zo bijzonder? Het is geweldig omdat onze Nederlandse tarwe lokaal, duurzaam en eerlijk wordt geproduceerd.

 Hoe komt het dat Nederlandse tarwe duurzamer is? Onze boeren zaaien bloemenranden rond de akkers en beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, wat bijdraagt aan de verbetering van de biodiversiteit en de bodemgezondheid. Bovendien komt Nedertarwe uit de buurt, dus het legt een kortere afstand af van boer tot bakker.

 Waar halen jullie je Nederlandse tarwe vandaan? Onze tarwe wordt geteeld in het zuidwesten van Nederland, voornamelijk in Zeeland en Zuid-Holland. Dankzij het warmere en vochtigere klimaat daar, groeit de tarwe daar beter.

 Waar haalden jullie je tarwe vroeger vandaan? We haalden onze tarwe uit Duitsland en Frankrijk.

 Waarom zijn jullie overgestapt op Nederlandse tarwe? We streven ernaar om steeds duurzamer te produceren. Bovendien zijn we grote fans van lokaal geproduceerde producten.

 Verandert de smaak of kwaliteit van jullie brood door het gebruik van Nederlandse tarwe? Nee hoor, de smaak en kwaliteit blijven hetzelfde. Maar fijnproevers kunnen merken dat het brood malser/zachter aanvoelt.

 Wordt al jullie brood gemaakt van Nederlandse tarwe? Ja, al ons brood dat van tarwe is gemaakt, komt uit Nederland. Spelt, haver en andere granen niet meegerekend.

 Wordt jullie brood nu duurder? Nee, de prijs blijft hetzelfde met het gebruik van Nederlandse tarwe. Als we later dit jaar de prijzen verhogen, staat dat hier los van.

 Blijven jullie met Nederlandse tarwe werken? Ja zeker, dit is een blijvende stap naar een duurzamere toekomst.

 Waar en door wie wordt de Nederlandse tarwe gemalen? Dat gebeurt bij Koopmans Meelfabriek in Leeuwarden.

 Is jullie Nederlandse tarwe biologisch? Nee, onze boeren moeten aan strengere eisen voldoen dan biologische boeren. Het is wel duurzamer, maar niet biologisch.

 Hoe kan ik meer te weten komen over de Nederlandse tarwe die jullie gebruiken? Bezoek www.nedertarwe.nl voor meer informatie.