Jouw Echte Bakker!

Bakker John Meinds, de Echte bakker is op 23 jarige leeftijd begonnen in Onstwedde. Naar aanleiding van een advertentie in de krant “Gezocht Brood- en Banketbakker” met eventueel mogelijkheid tot overname van het bedrijf. Maart 1990 is John samen met zijn moeder begonnen in de bakkerij, samen met zijn ouders hebben ze de winkel nieuw leven in geblazen.

Opstarten van de winkel en bakkerij


Hier en daar werden machines gekocht om de bakkerij naar inziens beter te laten draaien. De bakkerij die nog in het huis zelf zat werd verplaatst naar de achterliggende garage. De broodkarren gingen vervolgens niet meer door de huiskamer, maar door een aparte gang naast het privé gedeelte.

Noodzakelijke verandering


In 1994 kwam de eerste uitbreiding, de nog weinige ruimte tussen de bakkerij (voorheen garage) en het woonhuis werd volledig dichtgebouwd voor opslag en banketruimte.Verbouwing bakkerij en winkel


In juli 1999 tijdens de vakantie werd de winkel helemaal vernieuwd en werd de oude oven vervangen voor een rotatieoven met nog een inschietoven waarmee John zijn specialiteit, de hardbroden, nog op een stenen vloer kan bakken geplaatst. In dit jaar is ook zijn vrouw, Reina, in het bedrijf gaan werken. Moeder Geesje heeft toen door ziekte een stapje teruggedaan. Na deze grote verbouwing zijn ze aangesloten bij het Echte Bakkersgilde en zijn verder gegaan onder de naam Echte bakker John Meinds . Lid van het Gilde leek het bakkerspaar veel ondersteuning en promotie op te leveren.

Verhuizing en semi zelfbedieningswinkel


Na bijna 10 jaar was het tijd voor een hele grote stap voor het gezin Meinds ( 3 dochters Liset, Jolien en Megan) woonden bij de winkel. Om de winkel verder uit te breiden zagen ze zich genoodzaakt om privé ergens anders te gaan wonen. Bij de bakkerij waren ze volledig vol gebouwd. In juli 2008 werd de woonkamer van het gezin bij de winkel aangetrokken en werd de winkel verbouwd tot een semi zelfbedieningswinkel met een koffiehoek, dit tot volle tevredenheid van het volledig team.

Specialiteiten van onze bakkers


Onze actuele aanbiedingenBekijk alle aanbiedingen